ההיסטוריה של הפאליו די סיינה
לפאליו די סיינה יש היסטוריה עשירה, המשתרעת על פני שבע מאות שנים. המירוץ הראשון התקיים בשנת 1276, ומציין את מינויו של הפודסטה הראשון, שופט איטלקי. הפודסטה יהיה אחראי על ניהול העיר וניהול מרוץ הסוסים השנתי. המירוץ הראשון התקיים בפיאצה דל קאמפו, הכיכר הגדולה ביותר בסיינה, ועדיין מתקיימים בו כל המירוצים. הקונטרדה די סן מרטינו, מחוז סיינה עם המספר הגדול ביותר של בעלי סוסים, זוכה בפאליו די סיינה כמעט בכל שנה מאז תחילת המירוץ. זו הסיבה שהמירוץ נקרא מאז il Palio di San Martino, ומדוע הרובע נקרא לפעמים בשם Campo, במקום זאת. סן מרטינו מיוצגת על ידי סוס לבן על רקע אדום, והמחוז מכונה איל ביאנצ'י או הלבן.
תיאור המירוץ
הפאליו די סיינה הוא מרוץ סוסים גזעי עם 16 סוסים והג'וקים שלהם מתחרים בריצה של 1,600 מטר סביב פיאצה דל קאמפו בסיינה. המירוץ מתחיל בקול התותח, כאשר כל הסוסים מתחילים את הספרינט שלהם לעבר קו הסיום מצד אחד של הפיאצה, בעוד הג'וקים שלהם רוכבים מהצד השני. הפאליו הוא מרוץ חיסול יחיד, כלומר רק סוס ורוכב אחד ינצחו במרוץ, בעוד שאר 15 זוגות רוכבי סוסים יודחו מהמרוץ הבא. מערכת זו מעודדת את הרוכבים והרוכבים שלהם להתחרות בחירוף נפש ולצאת מכל הלב לניצחון. בכל שנה מתקיימים שני מרוצי סוסים בפאליו די סיינה. המירוץ הראשון, שנקרא "הפאליו הגדול", מתקיים ב-2 ביולי, ואילו השני, שנקרא "הפליו הקטן", הוא ב-16 באוגוסט. ה-2 ביולי הוא התאריך שבו הביסו הסיינים את צבא פלורנטין בקרב מונטפרטי ב-1260 וב-16 באוגוסט הוא התאריך שבו צבא פלורנטין הביס את הסיינים בקרב סיינה. תאריכים אלו נחגגים כחגים הגדולים של העיר, מה שהופך את ה-2 ביולי וה-16 באוגוסט לתאריכים הקריטיים ביותר בסיינה. מרוץ הפאליו ב-2 ביולי נחשב בדרך כלל לקריטי יותר ויש לו השתתפות נרחבת יותר. שני המירוצים מתקיימים בימי ראשון רצופים, כאשר המירוץ ב-2 ביולי מתחיל בסביבות השעה 14:00 והמירוץ ב-16 באוגוסט מתחיל בסביבות השעה 19:00
הכנות למירוץ
מרוץ הסוסים Palio di Siena מתקיים בפיאצה דל קאמפו של סיינה, אחד מנקודות הציון המפורסמות ביותר של העיר. הפיאצה מוקפת בקתדרלת סיינה, ארמונות הבישופים, בית העירייה, וטורה דל מנג'יה, מגדל הפעמונים המפורסם. מרוץ הסוסים מתחיל כאשר ראש העיר יורה בתותח כדי להתחיל את המירוץ. האירוע פתוח לכל מי שרוצה לצפות או להשתתף במרוץ, כל עוד הוא בן 16 לפחות, אך רוב המבקרים בסיינה הולכים לפיאצה כדי לראות את המירוץ. הפיאצה יכולה להכיל עד 60,000 צופים, אך רק 3,000 איש מורשים באזור הפיאצה שבה מתקיים המירוץ. הכרטיסים מחולקים באמצעות מערכת הגרלות ומוגבלים לכרטיס אחד לאדם.
הקונטרדה והג'וקים
ה-Contradas הם הרובעים של סיינה בעלי הסוסים. לכל קונטראדה יש את המסורות שלה סביב מרוץ הסוסים ולכל אחת מהן הצבעים שלה המשולבים בתלבושות שלובשים הרוכבים והסוסים. הרוכבים מתחרים על סוסים לבנים עם קפריסונים אדומים, או כיסויים דקורטיביים לסוסים. בסיינה יש 16 Contradas, כל אחד עם שם ואזור ספציפי של העיר בה הוא ממוקם. הקונטרדה נקראים על שם הקדוש הפטרון של מחוזם. הג'וקים לובשים תחפושות עם צבעי הקונטרדה שלהם, ורבים מהם לובשים גם צבעי פנים. אין קונטרדה ספציפית שזכתה יותר פעמים מהקונטראדה האחרות, אבל הקונטרדה המפורסמות ביותר שמעורבות במרוץ הן סנט אנטימו (הלבן), בלוויסטה, ברנקצ'יו, קאווה, סיבטה, דראג'ינאצו, פונטה, גוליה, מונה, פאולינה. , פרדיצ'י, פיגה וטורה.
יום המירוץ
מרוץ הסוסים Palio di Siena מתקיים ביום ראשון. היום מתחיל מוקדם בבוקר עם החזיר המסורתי של הכבשים, שהוא תחרות רעיית כבשים, ואז עובר לפרימוורה די פראטו, טורניר ריקודים מתקופת הרנסנס, ומסתיים במרוץ הסוסים. שומן הכבשים הוא פעילות מסורתית ועתיקת יומין שבה אזרחי סיינה רועים כבשים ברחובות כדי להביא אותם לשוק. אחרי שומן הכבשים, מרוץ הסוסים הוא האירוע המצופה ביותר של היום. ראש העיר של סיינה רוכב בתהלוכה שלוקחת את אבירי התחרות אל פיאצה דל קאמפו והיא הראשונה להוביל את 16 זוגות הרוכבים למרכז העיר. אחרי ראש העיר, הג'וקים מתחילים את הליכתם לעבר הפיאצה. כל קונטראדה צועדת מול הג'וקי שלו, ואחריהם מגיעים הסוסים. מרוץ הסוסים Palio di Siena מתחיל בשעה 15:00, והסוסים רצים סביב הפיאצה פעם אחת לפני שהם עוצרים בקו הזינוק ממש לפני קו הסיום. כאשר המירוץ מתחיל, הג'וקים הם הראשונים לעזוב את קו הזינוק ו לרכוב לקו הסיום, ואחריו הסוסים. זוג הרוכבים האחרון שחצה את קו הסיום מודח מהמרוץ הבא.
ההשלכות של המירוץ
הקונטרדה הזוכה במרוץ הסוסים Palio di Siena חוגג במצעד ברחובות סיינה רכוב על סוסים. הקונטרדה המנצחת שומרת את הפאליו הנוי מעץ, הגביע המוענק למחוז הזוכה, עד למירוץ הבא. לכל קונטרדה יש דרך אחרת לחגוג את הניצחון שלה, אבל כולם מתחילים בארוחת צהריים חגיגית. לשכת התיירות של סיינה מארחת גם ארוחת צהריים מסורתית בימים בהם מתקיים הפאליו.
השתתפות במרוץ הסוסים Palio di Siena
המשתתפים במרוץ הסוסים Palio di Siena חייבים להיות בני 16 לפחות ולהיות תושבי סיינה. כמו כן עליהם לחתום על חוזה הקובע את כל כללי המירוץ, ואם הם רוכבים על סוס, מטיל עליהם אחריות על החיה. כל מי שמתכנן להשתתף במרוץ חייב להירשם בלשכת התיירות של סיינה לפחות חודשיים לפני המרוץ.
היתרונות של השתתפות בפאליו די סיינה
השתתפות במרוץ הסוסים Palio di Siena תעניק לכם חוויה שלא תשכחו לעולם. זהו מחזה עצום של שמחה, גאווה ומסורת והאנרגיה של ההמונים המריעים והתחרות האינטנסיבית בין הרוכבים והערוצים שלהם היא חשמלית. זוהי חוויה של פעם בחיים ותספק סיפור נהדר לספר לחברים ולמשפחה שלך.